Kar

 

Merhaba Değerli Kitap Okurları

Yazarın okuduğum ilk romanı. Kitap gayet akıcı ve güzel. 90'lı yılların türban,faili meçhul cinayetler, mezhep çatışması, askeri darbe,siyasal islam, türk kürt milliyetçiligi ve tabiki aşk konuları işleniyor. Kitabımız konularındanda anlaşılacaği gibi siyasi bir roman. 

Olaylar KA adlı yıllar önce ülkemizi terk etmiş şairimizin tekrar ülkemize gelmesiyle başlıyor. Şairimiz bir röportaj için 3 günlüğüne KARS şehrine gidiyor. Sık sık kar yağışından, karın güzelliğinden, karın eşsiz büyüsünden bahsediyor. Şairimiz yıllar sonra geldiği bu şehirde herşeyin tamamen değiştiğini görüyor. İnsanlar yoksul, yaşam koşulları kötü, işsizlik hat safhada, siyasi belirsizlikler var , siyasal islam patlak vermiş durumda. Şairimiz bir çok zorluk karşısında kalıyor.  Şairimiz atesistlik ve Allaha yönelme arasında gidip geliyor. Tüm bunların yanında eski sevdiği İpek ve Ailesi ile karşılaşıyor. Aşk hayatı yeniden alevleniyor. İpek ile Almanyada mutlu bir hayat hayal ediyor. Bundan sonra olaylar ve şairimizin hayatı değişmeye başlıyor. 

Kitapı okumanızı tavsiye ederim. Bakış açımızı, fikirlerimizi sorgulatacak bir eser. Yakın tarihimizi bize anlatıyor. İyi okumalar. Sayfa sayısı 465. 

Kitapta en çok hoşuma giden söz : "KAR BANA ALLAHI HATIRLATIYOR!".

Yorumlar